Strona główna / Technologie

POZNAJ NASZE
TECHNOLOGIE

Jako firma inżynieryjna oferujemy pełen zakres technologii dla branży mleczarskiej i innych sektorów przemysłu spożywczego – od momentu przyjęcia surowców w zakładzie klienta aż po gotowy produkt.
Profesjonalizm
Duża skala projektów
Najnowsze
technologie

NASZE
TECHNOLOGIE

Oferujemy rozwiązania do przetwarzania mleka i jego przetworów, wody, piwa, tłuszczu i nie tylko.

PRZETWARZANIE
MLEKA I PRODUKTÓW
POCHODZENIA ROŚLINNEGO

Jesteśmy gotowi zaoferować Państwu szeroki zakres technologii obróbki mleka oraz produktów pochodzenia roślinnego.
KLUCZOWE TECHNOLOGIE:
• Odbiór i przechowywanie mleka i surowców: nasze systemy są zaprojektowane, aby zapewnić efektywne zarządzanie surowcami i minimalizować straty.
• Pasteryzacja: oferujemy zarówno tradycyjne metody pasteryzacji, jak i nowoczesne technologie, takie jak obróbka ciśnieniowa, która pozwala na zachowanie naturalnych składników mleka.
• Produkcja fermentowanych produktów mlecznych: nasze technologie umożliwiają efektywną produkcję jogurtów, kefiru i innych fermentowanych produktów mlecznych.
• Standaryzacja: nasze systemy pozwalają na precyzyjną standaryzację mleka pod względem zawartości białka, tłuszczu lub obu składników.
• Koncentracja i frakcjonowanie: wykorzystujemy technologie membranowe, takie jak ultrafiltracja i nanofiltracja, do koncentracji i frakcjonowania składników mleka.
• Technologie mieszania: nasze systemy mieszające są zaprojektowane, aby zapewnić homogeniczność produktów.
• Produkcja mleka ESL: oferujemy technologie do produkcji mleka o przedłużonym okresie przydatności do spożycia.
• Obróbka UHT: nasze systemy UHT są wykorzystywane do produkcji mleka o długim okresie przydatności do spożycia.
• Technologia produktów z mleka skondensowanego: nasze rozwiązania umożliwiają efektywną produkcję mleka skondensowanego.
• Technologie suszenia: oferujemy systemy do suszenia mleka i innych produktów mlecznych.

PRZETWARZANIE TŁUSZCZU

Zrealizowaliśmy już wiele projektów związanych z obróbką tłuszczów – zarówno do ich dalszego wykorzystania oraz jako produktów końcowych. Każdy z tych projektów obejmuje optymalizację poszczególnych etapów produkcji, aby zapewnić konkurencyjność i wysoką jakość końcowego produktu.

PRODUKCJA SERÓW ŚMIETANKOWYCH I INNYCH PRODUKTÓW MLECZNYCH FERMENTOWANYCH

Bez względu na to, jaki rodzaj produktu fermentowanego chcesz wytwarzać i jaką technologię zamierzasz zastosować, oferujemy wsparcie w tworzeniu produktu oraz budowie linii produkcyjnej. Zapewniamy wsparcie również po uruchomieniu produkcji i na dalszych etapach.

PRODUKCJA MLEKA I PRODUKTÓW
UBOCZNYCH W PROSZKU

Rosnące zapotrzebowanie na różnego rodzaju proszki w wielu branżach skłoniło nas do skoncentrowania się również na tym obszarze. Posiadamy wiedzę i doświadczenie w realizacji udanych projektów związanych z produkcją proszków mlecznych oraz produktów ubocznych.
FORMULARZ KONTAKTOWY

    3XM SP. Z O. O.
    NIP: 7010170405
    Adres siedziby

    05-250 Radzymin,
    ul. Przemysłowa 5

    Numer telefonu
    Adres e-mail